Kokosowe semifreddo z marakują
Kokosowe semifreddo z marakują
Magazyn Kuchnia 28.10.2020 16:30 (brak ocen) OCEŃ

Kokosowe semifreddo z marakują Czas przygotowania powyżej godziny Poziom trudności łatwy
- Można zamrażać? Tak
PrzekąskaPrzekąski na imprezęDesery z owocami
Składniki (6porcji)
- Jajka – 2 Żółtka – 1 Cukier – 100-110 g drobnego Śmietana kremówka 36 proc. – 125 ml Marakuja – 125 ml miąższu Śmietanka kokosowa – 80 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
W stalowej misce mieszamy jajka, żółtko i cukier. Miskę stawiamy nad garnkiem z lekko wrzącą wodą i ubijamy składniki (mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką) przez 3-4 min, aż masa zgęstnieje i zyska bladożółty kolor. Zdejmujemy miskę znad garnka i dalej ubijamy 3-4 min, aby masa przestygła. Odstawiamy. 2 / 3
Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z pulpą z marakui. Ostrożnie łączymy masę jajeczną i śmietankę kokosową z mieszanką śmietanowo-owocową. 3 / 3
Wlewamy wszystko do plastikowego naczynia o pojemności 1,25 litra, przykrywamy i wstawiamy na noc do zamrażalnika.
Najnowsze komentarze