Kokosowe semifreddo z marakują

Kokosowe semifreddo z marakują

  • By @dmin
  • Kuchnia
  • Możliwość komentowania Kokosowe semifreddo z marakują została wyłączona

Magazyn Kuchnia 28.10.2020 16:30 (brak ocen) OCEŃ

Kokosowe semifreddo z marakują

Kokosowe semifreddo z marakują Czas przygotowania powyżej godziny Poziom trudności łatwy

  • Można zamrażać? Tak

PrzekąskaPrzekąski na imprezęDesery z owocami

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W stalowej misce mieszamy jajka, żółtko i cukier. Miskę stawiamy nad garnkiem z lekko wrzącą wodą i ubijamy składniki (mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką) przez 3-4 min, aż masa zgęstnieje i zyska bladożółty kolor. Zdejmujemy miskę znad garnka i dalej ubijamy 3-4 min, aby masa przestygła. Odstawiamy. 2 / 3

Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z pulpą z marakui. Ostrożnie łączymy masę jajeczną i śmietankę kokosową z mieszanką śmietanowo-owocową. 3 / 3

Wlewamy wszystko do plastikowego naczynia o pojemności 1,25 litra, przykrywamy i wstawiamy na noc do zamrażalnika.