Śniadaniowa tortilla z jajecznicą
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą
Paulina Jarosz dnia
Pyszna tortilla na śniadanie, z jajecznicą na masełku.
Składniki
- Jajka 2 sztuki
- Masło 1 łyżeczka (ok. 6g)
- Cebula dymka 1 mała sztuka ze szczypiorkiem
- Boczek parzony 2 plasterki (ok. 40g)
- Torilla 1 placek o średnicy 20cm
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Wykonanie:
- Cebulę dymkę posiekać w piórka. Posiekać szczypiorek.
- Boczek pokroić w mniejsze plasterki.
- Jajka rozbełtać trzepaczką, dodać szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.
- Patelnię rozgrzać, roztopić masło. Podsmażyć na nim cebulkę i boczek. Na koniec dodać rozbełtane jajka. Smażyć chwilę do ścięcia się jajek ( co jakiś czas przemieszać). Zdjąć patelnię z palnika, nałożyć jajecznicę na tortillę i zawinąć w rulon.
- Poniżej macie kilka przykładów “jak zawijać tortillę”. Przy tortilli z jajecznicą korzystałam z metody zawijania nr 3 (fajita i otwarty wrap)
Najnowsze komentarze