Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem
Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem
Paulina Jarosz dnia
Uwielbiam delikatny smak pierożków tortellini , zwłaszcza we wszelkiego rodzaju sałatkach.
Składniki
- Makaron tortellini 100-150g
- Ogórek świeży 1 sztuka
- Kukurydza pół puszki
- Szczypiorek 2 pęczki
- Szynka dowolna, może być konserwowa, 200g
- Ser żółty 10 plasterków
- Majonez 1 łyżka
- Jogurt naturalny 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
- Tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić, ostudzić.
- Ser i szynkę pociąć w paseczki.
- Świeży ogórek pokroić w kostkę.
- Szczypiorek posiekać.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Najnowsze komentarze