Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym.

Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym.

  • By @dmin
  • Kuchnia
  • Możliwość komentowania Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. została wyłączona

Paulina Jarosz dnia


Papryki w cieście może fotogeniczne nie są, ale smakują genialnie 🙂

Składniki

  • Ciasto:
  • Mąką pszenna tortowa 100g
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • Piwo 100ml, u nas Carlsberg
  • Jajko 1 małe
  • Dodatkowo:
  • Papryka czerwona 2 sztuki (razem ok. 210g)
  • Przyprawa do ziemniaków Prymat ok. 15g
  • Olej do głębokiego smażenia

Wykonanie:

  1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, wrzucić do miski. Wsypać ok. 7g przyprawy do ziemniaków prymat. Przemieszać papryki, by były dokładnie otoczone w przyprawach. Ostawić na ok. 10 minut.
  2. W tym czasie przygotować ciasto: mąkę, jajko, piwo i proszek do pieczenia wymieszać łyżką na jednolitą masę. Dodać pozostałe 8g przyprawy do ziemniaków Prymat, wymieszać.
  3. Papryki zalać gotowym ciastem, dokładnie je otoczyć.
  4. Rozgrzać olej. Wrzucać papryki na rozgrzany olej i smażyć do momentu zarumienienia. Papryki w cieście osuszyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem barbecue, czosnkowym lub słodkim sosem chilli. Smacznego!
20140914_163439