Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą
Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą
Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą
Paulina Jarosz dnia
Alternatywa dla zwykłego schabowego w panierce 😉
Składniki
- Schab 6 plastrów
- Mozzarella 1 kulka
- Czosnek zmielony, do smaku
- Bazylia do smaku
- Natka pietruszki do smaku
- Oliwa z oliwek
- Jajko 1 jajko
- Mąka pszenna do panierki
- Bułka tarta do panierki

Wykonanie:
- Wykonać marynatę do mięsa: świeżo zmielone przyprawy dodać do kilku łyżek oliwy z oliwek, wymieszać.
- Rozbić cienko kotlety, zanurzyć w marynacie, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
- Mozzarellę pokroić na 3 plasterki.
- Schab wyciągnąć z marynaty, ułożyć na talerzu. Na 3 kawałki położyć po plasterku mozzarelli i przykryć drugim plastrem schabu. Przycisnąć brzegi do siebie. Otoczyć schabowe kanapki w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.
- Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
- Podawać z ulubioną surówką i frytkami. Smacznego!
Najnowsze komentarze