Leczo z parówkami i pieczarkami
Leczo z parówkami i pieczarkami
Paulina Jarosz dnia
Składniki
- Parówki 1kg
- Czerwona papryka 2 papryki
- Cebula 1 cebula
- Pieczarki 0,5kg
- Koncentrat pomidorowy 50ml
- Cukier
- Olej roślinny
- Ogórki konserwowe kilka sztuk
- Papryka słoda do smaku
- Papryka ostra do smaku
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku

Wykonanie:
- Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki lub w kostkę.
- Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na złoty kolor.
- Przecier pomidorowy połączyć z 1 łyżką oleju roślinnego i niewielką ilością wody, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować .
- Wrzucić wszystkie składniki do dużego garnka.
- Podlać troszkę wodą , doprawić do smaku, by danie było pikantne (daję sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą). Chwilę gotować.
- Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystko “przegryzie”.
- Polecam podawać leczo z domowymi bułeczkami: Domowe bułki wrocławskie (poznańskie)
Najnowsze komentarze