Desernik agrestowy z winogronami

Desernik agrestowy z winogronami

  • By @dmin
  • Kuchnia
  • Możliwość komentowania Desernik agrestowy z winogronami została wyłączona

Desernik agrestowy z winogronami

Paulina Jarosz dnia


Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu 🙂

Desernik z winogronami – Składniki:

  • 1kg twarogu w wiaderku
  • Winogrona – ok. 30 sztuk
  • Galaretka agrestowa – 3 opak.
  • Wrzątek 300ml
  • Cukier – 10 łyżek
DSC_0051PL

Desernik z winogronami – Wykonanie:

  1. Winogrona umyć, osuszyć.
  2. Galaretki agrestowe wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
  3. Twaróg wymieszać z cukrem. Gdy galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę.
  4. Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego!