Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką
Paulina Jarosz dnia
Składniki
- Biszkopt przepis znajdziesz na blogu
- Budyń waniliowy 2 budynie
- Mleko 800ml
- Cukier 3 łyżki
- Śmietana kremówka 100ml
- Galaretka wiśniowa 2 opakowania
- Woda 800ml
- Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g)

Wykonanie:
- Upiec biszkopt wg przepisu tutaj: biszkopt rzucany
- 600ml mleka zagotować, a w 200ml rozpuścić 2 budynie, dodać cukier i wymieszać. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać rozpuszczone budynie i mieszać, by nie powstały grudki. Ostudzić.
- Galaretki wiśniowe rozpuścić w 800ml wrzątku. Ostudzić.
- Brzoskwinie odsączyć, pokroić na kawałki.
- Śmietanę kremówkę ubić, wymieszać delikatnie z budyniem.
- Na upieczony i ostudzony biszkopt wylać gotową masę budyniową, położyć na wierzch brzoskwinie i wstawić do lodówki, by masa stężała.
- Gdy masa już zgęstnieje na wierzch wylać lekko stężałą galaretkę i wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

Najnowsze komentarze