Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką

Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką

  • By @dmin
  • Kuchnia
  • Możliwość komentowania Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką została wyłączona

Paulina Jarosz dnia


Składniki

  • Biszkopt przepis znajdziesz na blogu
  • Budyń waniliowy 2 budynie
  • Mleko 800ml
  • Cukier 3 łyżki
  • Śmietana kremówka 100ml
  • Galaretka wiśniowa 2 opakowania
  • Woda 800ml
  • Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g)
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką

Wykonanie:

  1. Upiec biszkopt wg przepisu tutaj: biszkopt rzucany
  2. 600ml mleka zagotować, a w 200ml rozpuścić 2 budynie, dodać cukier i wymieszać. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać rozpuszczone budynie i mieszać, by nie powstały grudki. Ostudzić.
  3. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 800ml wrzątku. Ostudzić.
  4. Brzoskwinie odsączyć, pokroić na kawałki.
  5. Śmietanę kremówkę ubić, wymieszać delikatnie z budyniem.
  6. Na upieczony i ostudzony biszkopt wylać gotową masę budyniową, położyć na wierzch brzoskwinie i wstawić do lodówki, by masa stężała.
  7. Gdy masa już zgęstnieje na wierzch wylać lekko stężałą galaretkę i wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką