Batoniki bounty
Batoniki bounty
Nie wiem ja wy ale ja uwielbiam wszystkie słodkości z kokosem. Takie batoniki to bym mogła jest codziennie. Są pyszne i rozpływają się w ustach. Żeby wydobyć ich pełny smak proponuję je wcześniej wyjąć z lodówki.
Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych ale-raj
- 100 ml śmietany kremówki 30%
- 70 g cukru pudru
- 70 g masła
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
W naczyniu wymieszać wiórki kokosowe z cukrem pudrem. Kremówkę i masło podgrzać aż się masło rozpuści, ciepłe wlać do kokosu i wymieszać. W dłoniach z masy uformować batoniki ( masa się klei ale można uformować). Ułożyć na tacy, przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzyć każdy batonik, przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie schłodzić by czekolada zrobiła się twarda.
Najnowsze komentarze