5 sosów do naleśników, racuchów, gofrów, pancakes

5 sosów do naleśników, racuchów, gofrów, pancakes

  • By @dmin
  • Kuchnia
  • Możliwość komentowania 5 sosów do naleśników, racuchów, gofrów, pancakes została wyłączona
  • 15min

Składniki

Syrop pomarańczowy (na ok. 250 ml)
– 350 ml soku pomarańczowego z kartonu (lub wyciśniętego z ok. 4 pomarańczy)
– 1 szkl. cukru
– sok z 3 plasterków cytryny

Syrop kawowy (na ok 250 ml)
– 8 łyżek kawy
– 8 łyżek ciemnego cukru muscovado
– 8 łyżek brązowego cukru
– 2 kostki gorzkiej czekolady
– 4 łyżki rumu
– 2 łyżki miodu
– 2 szkl wody

Sos angielski (na ok. 250 ml)
– 3 żołtka
-1/2 szkl. pełnego mleka
-1/2 szkl śmietanki 30 lub 36%
– 1 laska wanilii
– 2,5 łyżki cukru

Sos toffi (na ok. 350 ml)
– 1 szkl. cukru
– 1/4 szkl. wody
– 1 łyżka sztucznego miodu
– szczypta soli
– 180 ml śmietanki 36%
– 50 g masła

Sos czekoladowy (na ok 250 ml)
– 1/2 szkl. wody
– 1/4 łyżki kakao
– 3/4 szkl cukru
– 4 kostki gorzkiej czekolady
– 1/2 opakowania cukru waniliowego
– szczypta soli